Interessante literatuur

De onderstaande boeken werden door ons gelezen en goedgekeurd. Ze kunnen inspiratie of herkenning brengen.


Mindset

door Carol S. Dweck

titels


Dit boek helpt je om je manier van denken te veranderen om je doelen te behalen: ouderschap, bedrijfsleven, sport, school, relaties

Hoogbegaafde volwassenen

door  Noks Nauta, Rianne van de Ven en anderen

titels


Zes auteurs zetten recente wetenschappelijke inzichten over hoogbegaafdheid op een rij en voegen daar waardevolle praktijkervaringen aan toe.

In the company of women

door Grace Bonney

titels


Across the globe, women are embracing their entrepreneurial spirits and starting creative businesses. In the Company of Women profiles over 100 of these influential and creative women from races and backgrounds.

Uitzonderlijk talent

door Frans Corten

titels


Frans Corten, (...), begeleidt hoogbegaafden en andere uitzonderlijke talenten in hun loopbaan.

Hoogbegaafd opvoeden in de praktijk

door Tania Gevaert

titels


Hoe kunnen ouders van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen hun kind het beste begeleiden in zijn ontwikkelingsvoorsprong?

Opvoeden met positieve discipline

door Jame Nelsen

titels


Al meer dan 30 jaar is ‘Positive Discipline’ het standaardwerk in Amerika voor volwassenen die met kinderen werken.

Hoogbegaafd leven van 0 tot100 jaar

door Marianne van Gelder

titels


Hoogbegaafde kinderen en volwassenen denken, leren en werken anders. De maatschappij is helaas ingesteld op ‘de gemiddelde mens’ en dat kan lastig zijn als jij niet gemiddeld bent.

Hoogbegaafd - als je kind (g)een Einstein is

door Tessa Kieboom

titels


Over hoogbegaafdheid doen veel misverstanden de ronde. Tessa Kieboom zet ouders en leerkrachten op een heel praktische manier op weg om kinderen beter te begeleiden.

Als je zo slim bent, waarom ben je dan niet gelukkig?

door Rajagopal Raghunathan

titels


Wie slim is en goed nadenkt over leven en carrière, is vaker succesvol. Maar zijn slimme mensen daardoor ook vaker gelukkig...?

Hoogbegaafd. Dat zie je zo

door Maud Kooijman - van Thiel

titels


Over hoogbegaafdheid bij kinderen is de afgelopen decennia veel gezegd en geschreven. De betreffende generatie kinderen wordt echter langzaamaan ouder en doet ervaringen op in de 'Grote Wereld'.

Ik ben goud waard

door Steven Gielis

titels


Wat je denkt is wat je bent. Kinderen die negatief over zichzelf denken, zijn vaker onzeker, durven minder vaak nieuwe dingen uit te proberen of ontwikkelen sneller faalangst.

Mild ouderschap

door Nina Mouton

titels


Nina Mouton: "Mild Ouderschap is mijn zachtmoedig maar doortastend pleidooi voor mildheid tegenover jezelf, je kinderen en je omgeving. Haal eruit wat erin zit en wat past voor jou en je gezin."

Meer dan intelligent

door Tessa Kieboom, Kathleen Venderickx

titels


Niet elke hoogbegaafde gaat op dezelfde manier om met prestaties. De ene wordt er gelukkig van, de ander zet zich pas in als hij er het nut van inziet en nog een ander kan niet om met hoge verwachtingen.

De fontein, vind je plek

door Els van Steijn

titels


Door de fontein (Aan de hand van de fontein als metafoor voor het familiesysteem) leer je wat jouw eigen, unieke plek is. Op die plek ontvang je de stroming die essentieel is voor hoe je leven verloopt. Veel mensen staan onbewust niet op de juiste plek, waardoor ze op allerlei vlakken problemen kunnen ervaren. Dit boek geeft je praktische tips waardoor je stevig op jouw plek kunt staan.

Reinventing Organizations

door Frederic Laloux

titels


Moderne organisaties lijken vast te zitten in een verouderd stelsel. Werknemers raken gedemotiveerd, ondernemers zoeken naar een ander soort management, vertrouwde modellen schieten tekort. Het boek laat zien hoe we aan het begin staan van een nieuw tijdperk. Daarin dragen belangrijke doorbraken bij aan een diepere voldoening voor management, medewerkers en klanten. Een theoretische en praktische handleiding voor wie de kracht van vrijheid, vertrouwen en wendbaarheid optimaal wil benutten.

De 7 spirituele wetten van succes

door Deepak Chopra

titels


In ''De zeven spirituele wetten van succes'' put Deepak Chopra uit zijn rijke kennisbron en formuleert hij krachtige principes die door iedereen eenvoudig toegepast kunnen worden om in alle gebieden van het leven succes te boeken. In dit inspirerende boek liggen de geheimen besloten die jouw dromen in vervulling kunnen doen gaan en je een leven vol liefde, geluk en succes kunnen bezorgen.