Mijn visionboard

Hoe definieer ik waar ik echt voor sta en wat ik echt wil uitdragen?

Waarin verschil ik van de rest, hoe onderscheid ik mij, wat wil ik tonen aan de buitenwereld en wat mag privé en intiem blijven, hoe zet ik die massa ideeën in mijn hoofd om in iets productief, hoe breng ik structuur aan in mijn wespennest?

Heb jij al eens goed rondgekeken? En niet zomaar gekeken maar ook GEZIEN? Het universum stuurt ons regelmatig tekens door om ons te begeleiden op ons pad in dit leven. Moeilijk te geloven? Maak eens een visionboard! Op deze manier kan je je dromen en verlangens tastbaar, zichtbaar maken. En misschien ook wel de reden van jouw bestaan hier op aarde, waarom jij hier bent…

Hoe ga je aan de slag?

Neem een groot blanco vel papier, lijm, schaar, stiften, krijtjes of kleurtjes, magazines, foto’s, stickers en andere dingen die je leuk vindt. Dit mogen ook voorwerpen zijn zoals veertjes, knoopjes, steentjes, …

Allereerst blader ik door de magazines en foto’s om content te verzamelen en knip intuïtief datgene uit waar ik een connectie mee voel. Deze leg ik allemaal voor me.

Ik probeer steeds zo goed mogelijk in te tunen op mijn innerlijke kern en begin dan gewoon vanuit mijn gevoel alle afbeeldingen en woorden op mijn blad te plakken en hier of daar iets bij te schrijven of te tekenen. Langzaam maar zeker krijgt mijn visionboard op deze manier vorm. Al mijn dromen en ideeën staan nu uitgebeeld op mijn blad. Dit geeft rust en vertrouwen, zowel in mijzelf als in de toekomst.

Geef je visionboard nu een mooi plekje waar je hem regelmatig kan zien, op deze manier manifesteer je je dromen en verlangens en blijf je ermee verbonden.

Raak jij na het lezen van dit artikel een beetje in paniek omdat je niet goed weet wat je wil of wat je dromen zijn? Geen enkel probleem! Neem gewoon even de tijd om te bladeren door tijdschriften, online artikels te lezen, Pinterest te bezoeken, … En selecteer hieruit waar jij blij van wordt, wat je aantrekt en wat jij eventueel nog graag zou willen doen. De rest volgt vanzelf.

Het is geen competitie, je visionboard is enkel en alleen van jou en waar jij gelukkig van wordt, groot of klein, heeft een plaatsje op je visionboard verdiend. Dus laat je gaan!

Je kan ook per thema een visionboard maken, eentje voor je werk, eentje voor je relaties, … Dat beslis jij helemaal zelf.

Laat je creativiteit de vrije loop en veel plezier!

Hieronder kan je mijn visionboard zien. Op mijn socials staat ook een filmpje waar ik uitleg waar een visionboard voor mij voor staat en hoe ik dit aanpak.

Volg ons ook zeker op Facebook (fb.me/wijzijnmeer) en Instagram (instagram.com/meercoaching).